Θέατρο: Σούπα με Σούμαν

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Μία νέα μουσικοθεατρική παράσταση από την ομάδα thea-tree ξεκινάει! Μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα θεατρικό έργο με χορό, σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου. Σε αυτή την ιστορία, κάθε θεατής, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να συναντήσει διαφορετικές πτυχές του εαυτού του.
Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από τρεισήμισι ετών, αλλά και για θεατές κάθε ηλικίας.Η μικρή Κατερίνα θα χρειαστεί να μείνει για λίγες μέρες στο σπίτι της γιατί έχει πυρετό. Για συντροφιά της θα έχει τον αρκούδο της, τον Τέντυ, και τη μουσική του Σούμαν που της χάρισε ο πατέρας της.
Αυτές τις λιγοστές ημέρες ανάπαυσης, το δωμάτιό της γίνεται τόπος συνάντησης των σημαντικότερων προσώπων του περιβάλλοντός της· η μητέρα της, ο γιατρός, ο παππούς και η γιαγιά. Ο πατέρας, αν και παρών σε κάθε συζήτηση, δυστυχώς απουσιάζει. Όλες αυτές οι παρουσίες και απουσίες διαμορφώνουν με τον τρόπο τους τόσο το παιδί, όσο και τους μεγάλους.

Συντελεστές

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης
Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη
Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Σκηνικά – Κοστούμια - Artwork: Μαρκέλλα Δουζενάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαριάνθη Φωτάκη
Παραγωγή: Καλλιτεχνική ομάδα ‘thea-tree


Χρήσιμες πληροφορίες

Για παιδιά από 3,5 έως 9 ετών
Έναρξη: Οκτώβριος 2019
Ημέρες και ώρες: Κυριακές 13, 20/10  3, 10/11 1, 8/12 και 12, 19/01 στις 12:00
Εισιτήριο: 10€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)
Διεύθυνση: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
* Η πρόσβαση στο θέατρο μπορεί να γίνει είτε οδικώς, είτε με τα ΜΜΜ (290m από το σταθμό Σύνταγμα)

Χωρητικότητα θεάτρου: Έως και 120 παιδιά (οι θέσεις είναι στημένες αμφιθεατρικά, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να βλέπουν στη σκηνή)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πληροφορίες και σχολικές κρατήσεις: 210-36 11 206
Καθημερινά 10π.μ. - 6μ.μ​. (Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη)

Η ομάδα thea-tree

Η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2018. Με όχημα τον πολιτισμό και την εκπαίδευση δημιουργεί θεατρικές παραστάσεις και σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και για ενήλικες. Κοινός τόπος όλων αυτών είναι η δημιουργική συνάντηση με τον άλλον μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη.
Σε  αυτό το δροσερό καταφύγιο, το θέατρο, η λογοτεχνία, η μουσική, τα εικαστικά και όλες οι τέχνες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν διαφορετικά μονοπάτια  προκειμένου κάθε παιδί, νέος ή ενήλικας να βρει το δικό του δρόμο έκφρασης και δημιουργίας.

Έτσι, μέσα από την ψυχαγωγία και το ομαδικό παιχνίδι φτάνουμε στη γνώση, την αισθητική καλλιέργεια και την πνευματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.
Τα κείμενα των παραστάσεων, το σχεδιασμό των προγραμμάτων και την παιδαγωγική επιμέλεια αναλαμβάνει ο συγγραφέας –μουσικοπαιδαγωγός Παναγιώτης Τσιρίδης ενώ τη σκηνοθεσία, την καλλιτεχνική επιμέλεια  και την παραγωγή η ηθοποιός – σκηνοθέτης Μαριάνθη Φωτάκη.


Μπορείτε να δείτε εδώ  όλες προτάσεις μας για τις θεατρικές παραστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.