Βιβλίο: Μα τι Υπέροχος Κόσμος!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2019
Κάθε ένα βιβλίο που πέφτει στα χέρια σου έχει να σου προσφέρει κάτι. Μία καινούργια γνώση, μία ανάμνηση, μία σύνδεση, μία περιπέτεια, διασκέδαση, γέλιο, δάκρυα, καρδιοχτύπι, αγωνία, όλα αυτά μαζί ή κάθε ένα ξεχωριστά. Δεν έχει σημασία το πώς, έχει σημασία ότι στο προσφέρει κι εσύ το δέχεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη, απλά χάνεσαι μέσα στις σελίδες του και ταξιδεύεις μαζί του. Το παιδικό βιβλίο είναι μία κατηγορία από μόνο του γιατί έχεις συνταξιδιώτη. Το διαβάζεις με παραπάνω μάτια, το φαντάζεσαι με πολλές διαφορετικές εικόνες και τα μηνύματα που παίρνεις είναι από πολλές πλευρές.


Έτσι, λοιπόν, το σημερινό βιβλίο έχει βρει την δική του θέση στις καρδιές μας. Είναι βασισμένο στο πολυαγαπημένο τραγούδι των  Bob Thiele και George David Weiss, τραγουδισμένο από τον θρύλο της jazz μουσικής, Louis Armstrong.Από την πρώτη στιγμή που ανοίγεις το βιβλίο, είναι σαν να ξεπετάγονται από παντού νότες και η μελωδία του τραγουδιού με την ιδιαίτερη χροιά του τραγουδιστή, έρχεται στα αυτιά σου.Είναι σχεδόν αδύνατο να μην αρχίσεις να σιγοτραγουδάς, θαυμάζοντας την πολύ όμορφη απόδοση των στίχων αλλά και την υπέροχη εικονογράφηση.Χαρούμενα, φωτεινά χρώματα, χαμόγελα, νότες, καρδιές, πουλιά, γαλάζιοι ουρανοί, λαμπεροί ήλιοι, άσπρα σύννεφα, κόκκινα τριαντάφυλλα, ουράνια τόξα, πεταλούδες, μέλισσες και άλλα τόσα μας κάνουν παρέα σε όλες τις σελίδες μεταφέροντας όλη την αισιοδοξία που βρίσκεται μέσα στους στίχους.Γραμμένο το 1967, σε μία περίοδο με έντονες αναταραχές, με τον φόβο ενός εμφύλιου πολέμου να κυριαρχεί σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. (διαβάστε περισσότερα εδώ), θέλησαν να το μετατρέψουν σε πολιτικό τραγούδι με σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα και ο Armstrong κατηγορήθηκε γι' αυτό δίνοντας όμως την εξής απάντηση:


Seems to me it ain't the world that's so bad but what we're doing to it, and all I'm saying is: see what a wonderful world it would be if only we'd give it a chance. Love, baby - love. That's the secret.
Κι όταν κλείνεις το βιβλίο, μένεις με ένα χαμόγελο στο στόμα, με χρωματιστά δάκρυα στα μάτια, με περισσότερη ζέστη στην καρδιά και με μελωδία στα αυτιά. Μα, δεν είναι υπέροχοι λόγοι για να αποκτήσεις ένα βιβλίο;

"And I think to myshelf
What a Wondeful World"

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.
Αγοράστε το εδώ.What a Wonderful World

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world
I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world
The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They're really saying I love you
I hear babies crying, I watch them grow
They'll learn much more than I'll never know
And I think to myself what a wonderful world
Yes I think to myself what a wonderful world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.