Οδοντόπαστα Ταράνδων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2019
Θεωρώντας δεδομένο ότι ο Άγιος Βασίλης κουβάλησε πολλούς τόνους δώρα ανά την υφήλιο για να τα μοιράσει σε όλα τα παιδιά του κόσμου, έχει επιστρέψει στο σπίτι του και ξεκουράζεται μέχρι να ξαναρχίσει τις προετοιμασίες του για τα επόμενα Χριστούγεννα. Ο Άη Βασίλης, μπορεί να κάθεται αναπαυτικά στην τεράστια κόκκινη πολυθρόνα του, αλλά οι τάρανδοι; Δεν χρειάζονται κι αυτοί φροντίδα; Εννοείται πως ναι, οπότε βρήκαμε την συνταγή για Οδοντόπαστα Ταράνδων! Ναι ναι, οδοντόπαστα, φτιαγμένη από τα χεράκια μας!


Στην πραγματικότητα είναι ένα εντυπωσιακό πείραμα όπου με την ανάμειξη όλων των υλικών γίνεται αντίδραση με αποτέλεσμα έναν θεαματικό αφρό. Τα υλικά δεν είναι πολλά, ούτε δύσκολο να τα βρείτε. Ωστόσο, πρέπει να παρθούν μέτρα ασφαλείας. Καλό είναι λοιπόν, να έχετε γάντια και γυαλιά ασφαλείας.

Υλικά

Άδειο μπουκάλι 250-300 ml
Ταψί
1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
100 ml οξυζενέ 40 Volume
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ζεστό νερό


Τοποθετούμε το μπουκάλι μέσα στο ταψί και ρίχνουμε το οξυζενέ, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το υγρό σαπούνι πιάτων.

Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την μαγιά σε ζεστό νερό και την ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι.


Απομακρυνόμαστε γιατί η αντίδραση είναι άμεση!


Τα ταααα! Έτοιμη η οδοντόπαστα για τους ταράνδους! Με γάντια μπορούμε να την επεξεργαστούμε και να παίξουμε με τον αφρό!


Το οξυζενέ που πήραμε εμείς ήταν καλλυντικό και όχι καθαρό. Η αντίδραση έγινε κανονικά χωρίς όμως να είναι τόσο γρήγορη όσο σε κάποια video που παρακολούθησα. Ήταν όμως εξίσου εντυπωσιακό και το ευχαριστηθήκαμε!


Καλή διασκέδαση!

1 σχόλιο:

  1. Χαχαχα! Οδοντόκρεμα ταρανδων !
    Τί άλλο θα σκεφτούμε οι μαμάδες!
    Τέλειο πείραμα και απλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.