Μουσικά Αγάλματα: Πώς το αγαπημένο μουσικό παιχνίδι είναι πάντα πετυχημένο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019
Άμα ρωτήσετε τα παιδιά "ποιο είναι το αγαπημένο σας μουσικό παιχνίδι" θα σας μιλήσουν για τις μουσικές καρέκλες. Σε πάρτι ή στο σχολείο, σε καρέκλες ή μαξιλάρια το έχουνε παίξει άπειρες φορές. Εγώ όμως δεν το προτιμώ γιατί τα παιδιά ζαλίζονται, εξουθενώνονται και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος. Οπότε έχω βρει την εναλλακτική των Μουσικών Αγαλμάτων! Τα παιδιά το χαίρονται πάρα πολύ και το ζητάνε κάθε φορά!

Photo by MI PHAM on Unsplash
Ας δούμε όμως πώς παίζονται τα Μουσικά Αγάλματα:

Τρόπος παιξίματος παιχνιδιού

Τα παιδιά σκορπίζονται μέσα στον χώρο. Μόλις ξεκινήσει η μουσική χορεύουν ή κινούνται σύμφωνα με το μουσικό κομμάτι που ακούγεται. Όταν σταματάει η μουσική, σταματάει οποιαδήποτε κίνηση κάνοντας τα αγάλματα! Δεν πρέπει κανένας να κουνηθεί, κι αν συμβεί αυτό, βγαίνει από το παιχνίδι περιμένοντας τον επόμενο γύρο. Νικητής είναι αυτός που μένει τελευταίος.

Σε κάθε παιχνίδι, υπάρχουν σκοποί και στόχοι, που για να κατακτηθούν μπαίνουν κανόνες οι οποίοι κατά έναν μαγικό τρόπο το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Έτσι κι εδώ, για να είναι πάντα πετυχημένη η δραστηριότητα ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες.

Κανόνες

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δεν πρέπει:

  • να μιλάμε.
  • να ακουμπάμε ο ένας τον άλλο.
  • να ακουμπάμε αντικείμενα του χώρου.
  • να μένουμε ακίνητοι όσο ακούγεται η μουσική.
  • Αν ακουμπήσουν 2 άτομα μεταξύ τους, αποκλείονται και οι 2.

Οι κανόνες γίνονται πάντα δεκτοί από τα παιδιά κι επειδή είναι ξεκάθαροι, προλαμβάνουν οποιαδήποτε παρεξήγηση. Με αυτόν τον τρόπο, η δραστηριότητα είναι πάντα πετυχημένη και τα παιδιά περνάνε υπέροχα!

Στόχοι 

Να διασκεδάσουν.
Να μείνουν συγκεντρωμένοι.
Να συντονίσουν το σώμα τους.
Να συντονίσουν τις κινήσεις τους σε συνάρτηση με την μουσική.


Οι παραλλαγές του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι πραγματικά άπειρες ανάλογα την διάθεση, την ενότητα μαθήματος που επεξεργαζόμαστε ή τον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε!

Καλή σας διασκέδαση!
1 σχόλιο:

  1. Τι έξυπνη παραλλαγή! Και όντως, ακίνδυνη!
    Μπράβο Σοφία για την ιδέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.