Αρωματικό ψηφιδωτό

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018
Μία από της αγαπημένες βόλτες μας είναι η επίσκεψη σε κάποιο μουσείο. Πολλές φορές επισκεπτόμαστε το ίδιο μουσείο και κάθε φορά έχουμε κάτι νέο να συζητήσουμε. Στην τελευταία μας επίσκεψη, ιδιαίτερη βάση δώσαμε στο ψηφιδωτό. Πώς το έφτιαχναν, τι χρησιμοποιούσαν, πέτρες, εργαλεία κλπ. Οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες που πήραμε ήταν πολλές κι έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας ψηφιδωτό.Στο μυαλό μου είχα 2 χειροτεχνίες που μπορούσαμε να φτιάξουμε με τους κλασικούς τρόπους. Η μία με κομματάκια χαρτόνι σε διάφορα χρώματα, και η άλλη με χαρτομπιλάκια με χαρτί γκοφρέ. Όμως, επειδή έχουν ξαναγίνει, δεν προχωρήσαμε με κανέναν από τους 2 παραπάνω τρόπους. Πώς λοιπόν κάναμε το ψηφιδωτό;

Υλικά

Γυάλινες πέτρες


Την αρωματική πλαστελίνη την χρησιμοποιήσαμε για βάση. Η υφή της είναι υπέροχη και εκτός ότι μοσχοβολάει, είναι ιδιαίτερα μαλακή γεγονός που την κάνει ιδανική.


Απλώνουμε την πλαστελίνη μας.


Και στην συνέχεια τοποθετούμε τις γυάλινες πέτρες. Μπορείτε να τις βρείτε σε 1€ Shop ή στο γνωστό παιχνιδάδικο στο τμήμα με διακοσμητικά φυτά κλπ.


Συνεχίζουμε να βάζουμε τις πέτρες.


Και συνεχίζουμε μέχρι να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Σε αυτό το σημείο να πω, ότι μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε σχέδια. Εμείς το θέλαμε πιο αφηρημένο κι έτσι δεν το δοκιμάσαμε. Ίσως σε δεύτερο χρόνο. Επίσης, μην φοβηθείτε ότι δεν θα ξεκολλάνε οι πέτρες. Η πλαστελίνη αυτή έχει baby oil που κάνει τις πέτρες να γυαλίζουν αλλά και να ξεκολλάνε πολύ εύκολα. Στη συνέχεια, τις βάλαμε μέσα σε μία λεκάνη και τις έπλυνε ο Πέτρος επιμένοντας να το κάνει μόνος του. Το ψηφιδωτό αλλά και το πλύσιμο είναι δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη της λεπτή κινητικότητας. Και φυσικά μαθαίνουμε για την τέχνη του ψηφιδωτού. Και όλα αυτά, μέσα από το παιχνίδι!

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο Σοφία! Είμαι σίγουρη πως το παιδί το ευχαριστήθηκε. Επίσης, πολύ έξυπνη σύλληψη από μεριάς σου. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.