Φωτιζόμενες νερομπίλιες

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018

Τις νερομπίλιες τις ξέρετε; Θα τις βρείτε σε μικρά σακουλάκια, πολύ μικρές, που όταν τις βάλες σε νερό παίρνουν το μέγεθος κανονικής μπίλιας! Πάντα τις έβλεπα σε δραστηριότητες αλλά ποτέ δεν τις θυμόμουν να τις ψάξω. Ώσπου μια μέρα, βρέθηκαν μπροστά μου. Πήρα μπλε, διαφανή και πορτοκαλί. Τα δύο πρώτα τα έβαλα σε μία λεκάνη και πρόσθεσα νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.


 Αμέσως άρχισαν να φουσκώνουν! Περιττό να πω ότι ενθουσιαστήκαμε το ίδιο μικροί μεγάλοι!


 Φούσκωναν, φούσκωναν, μέχρι που ήπιαν όλο το νερό και πήραν το μέγεθος κανονικής μπίλιας. Μετά από κάποιες ώρες που ήταν έτοιμες δεν σταματήσαμε να παίζουμε. Για να μην τα πολυλογώ, 4 μέρες συνεχόμενα, παίζαμε μόνο με αυτές τις μπίλιες.


Μετά από πολλές μέρες, τις έβαλα σε μία σακούλα zip. Μία ακόμα δραστηριότητα ιδανική για βρεφάκια! Δίνετε στα μωράκια την σακούλα και αφήνετε να πιέζουν και να ζουλάνε τις νερομπίλιες χωρίς να υπάρχει ο φόβος να τις βάλουν στο στόμα τους και να τις καταπιούν.


Και ανήμερα την τσικνοπέμπτη, πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα την δραστηριότητα. Μουσικο-χορευτική διάθεση πάντα υπάρχει, οπότε η μέρα ζητούσε λίγο χορό παραπάνω παρέα με τα glow sticks! Μόλις κουραστήκαμε, τα glow sticks τα βάλαμε κάτω από τη σακούλα με τις νερομπίλιες και αυτές άρχισαν να φωτίζουν!


Αλλάζαμε θέσεις στα sticks, ζουλούσαμε τις νερομπίλιες και αυτές επανέρχονταν σιγά σιγά.


Πολύ εντυπωσιακό!


Απόλυτα χαλαρωτικό και ηρεμιστικό!


Ότι πρέπει για το τελευταίο παιχνίδι πριν να αρχίσουν οι διαδικασίες για τον ύπνο. Δείτε το και σε βίντεο!2 σχόλια:

  1. Αγαπάμε μπίλιες ΧΡΟΟΟΟΝΙΑ αυτό δεν το είχα σκεφτεί!!!! Μπράβο μανούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες; εμένα όλο μου ξέφευγαν! Αλλά από τότε που μπήκαν στο σπίτι, δεν τις αφήσαμε σε ησυχία! Φιλιά!

      Διαγραφή

Από το Blogger.